Известие

Collapse
No announcement yet.

АР 156 1.9 JTD 105 и 115 кс - разлики?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• АР 156 1.9 JTD 105 и 115 кс - разлики?

Да попитам някои по запознати.Каква-къде се състои разликата между АР 156 1.9 105 и 130 коня примерно,дизели,комън реил,и двата мотора са с торбини с променлива геометрия.

Първоначално публикувано от pecigsxr Покажи съобщение
    Да попитам някои по запознати.Каква-къде се състои разликата между АР 156 1.9 105 и 130 коня примерно,дизели,комън реил,и двата мотора са с торбини с променлива геометрия.
    Ми първото на което 130 коня 1.9 JTD няма Виж ако питаш за 140 или 150 вече си има разлики...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

На 156 1.9 са 105, 110, 115, 140 16v и 150 16v
      Имат разлика в самото управление и разлика в размера на турбината. На 16v е друга главата
      sigpic
      SCUDERIA ITALIA
      BMW 5-er
      BMW 7-er
      Fiat GP

Comment

Турбото (GT1544) на 1.9 jtd 105 коня няма променлива геометрия и управлението е механично ( не знам това ли е точния технологичен термин ). 110 и 115 коня са с друго турбо (GT1749V), което има променлива геометрия и се управлява електронно. Предполагам, че има и някаква разлика в дюзите, но не съм сигурен. Някой по-навътре с тия двигатели може да каже.
        1.9 jtd 140 коня е следващото поколение комън рейл, 16 клапанов с 2 разпределителни вала (по-старите са 8 клапанови с 1 разпеделителен вал ) и също така позволява горивото да се подава при по-голямо налягане в малки порции, които стигат до 5 за 1 такт.
        Last edited by RoMAN; d.m.y г., 14:17.

Comment

моята е 105 коня и съм сигурен че турбината ми е с променлива геометрия.

---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:42 ----------

разликата между 105 и115 коня,благодаря за поправката колега.

Comment

Можеш да си сигурен, че или е 105 коня, или е с променлива турбина Няма междинен вариант.
            А най-лесно се познава по годината - ако е '99 или '00 поизведена, забрави за променливата
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

И от къде си толкова сигурен, да не си я отварял случайно? Най-елементарен пример е да си погледнеш наименоването на модела на турбото. Тези които са с променлива геометрия от GT серията накрая завършват на "V" ( примерно GT2256V, GT1749V и т.н.)
              Last edited by RoMAN; d.m.y г., 15:24.

Comment

сега погледнах големия талон и се оказа че е 81 киловата.Колко коня са това?

Comment

сега погледнах големия талон и се оказа че е 81 киловата.Колко коня са това?
                  110 коня. Киловатите умножаваш по 1.36 за да получиш конските сили. Значи не си 105 коня и подвеждаш с лъжлива информация.

Comment

колега колата е купих преди един месец и ми казаха че е 105коня,но май са ме подвели, незнам защо.съжелявам, не съм ви подвел умишлено,бил съм в грешка.

Comment

колега колата е купих преди един месец и ми казаха че е 105коня,но май са ме подвели, незнам защо.съжелявам, не съм ви подвел умишлено,бил съм в грешка.
                      В случая може само да се радваш, че си уцелил по-хубавата версия на двигателя. Впрочем не знам дали е по-хубава, но определено след чипване е по-бързата.

Comment

точно това почнах да мисля и аз,ще погледна в сайта на черните ангели за какво става вапрос.а каква е разликата тогава между 110и115 коня?

Comment

точно това почнах да мисля и аз,ще погледна в сайта на черните ангели за какво става вапрос.а каква е разликата тогава между 110и115 коня?
                          Не мога вече да ти отговоря на последния въпрос. Трябва да говориш с Петко от Black Angels или Бобо oт Extreme Tuning http://alfisti.bg/index.php?lang=2&cat=85

Comment

----------------------------------------------------------
                            Темата я считам за изчерпана. Петко и Бобо - на лични ...

Comment

Софтуерна
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X